HTML

Mi ez a blog?

A Zefext keretrendszer blogja. Mi a Zefext? PHP-ben írt Zend Framework alapú - keretrendszer, ExtJS alapú felhasználói felülettel.

Utolsó kommentek

Rovatok

Zefext - PHP + Zend Framework + ExtJS

2009.10.06. 12:47 zefext

Ez a bejegyzés önreklám. Mondhatnám, hogy leírás, kivonat, stb. De nem. Ez a szöveg bizony a releváns találatok okán született. Ugyanakkor valóban leírás is.

Mi a Zefext?

Egy továbbfejlesztett keretrendszer, melynek alapja a Zend Framework, és az ExtJS. Ezt a kettőt hivatott ötvözni. Olyan rendszer, amely a PHP oldalán képezi azokat a javascripteket, amelyek minimum szükségesek a böngésző oldalán a megfelelő ExtJS objektum létrehozásához. A cél: könnyed, egyszerű programkód írás, a tetszőleges bővítési, paraméterezési lehetőségek meghagyásával.
A Zefext a Zend Framework rendszer bővítése, mely a keretrendszertől elvárható alapfunkciókat tartlatmazza: felhasználókezelés, jogosultság kezelés, be és kiléptetés, regisztráció. Driver jellegű funkcionalitás az ExtJS GUI és az adatbázis kapcsolat.
Jelen verzióban a PostgreSQL és a MySQL támogatott.
Szintén cél az adatbázis valódi RDBMS-ként való kezelése. Olyan relációs adatkezelés, amely a nem relációs (pl.: MYISAM) adatstruktúrában is működik. Sőt ennél több. Mert nem a kapcsolódás az egyedüli lényeg, hanem a hivatkozott adat automatikus megjelenítése is. Például ha egy adatmező egy típusra annak azonosítójával hivatkozik egy másík szótártáblában tárolt adarta, akkor annak a táblának a reprezentációs értéke jelenik meg a hivatkozás helyén. A reprezentáció lehet az adott tábla bármely mezője, vagy annak kombinációi. És mindezt az ExtJS lehetőségeivel tárni a felhasználó szeme elé, és annak widget-jeivel kezelni, módosítani, stb...

PHP

Szeretem. Rugalmas. Fejlődik. Bár minden nagy verzió után dobok egy hátast. Nincs lehetetlen. Programnyelv a javából. Többet a PHP oldalán.

Zend Framework

A Zend terméke, PHP keretrendszer számos lehetőséggel. Folyamatos fejlesztés alatt áll. Én csak egy éve ismerem, de számos dolgot használ, amit megírtam volna magam. Így nem kell. Munkamenet, adatbáziskezelés, hitelesítés, stb. (session, database, authorization, etc.).

ExtJS

Az ExtJS egy javascript alapú rendszer. Böngészőoldali, javascript alapú GUI. Alapkönyvtár + widgetek. Famenü, menü, tabok, űrlap elemek, div ablakok, vidd-dobd, stb. (tree, tab, menu, from, window, drag-drop, etc.). 

Szólj hozzá!

Címkék: php extjs zefext zend framework

A bejegyzés trackback címe:

https://zefext.blog.hu/api/trackback/id/tr761431300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása