HTML

Mi ez a blog?

A Zefext keretrendszer blogja. Mi a Zefext? PHP-ben írt Zend Framework alapú - keretrendszer, ExtJS alapú felhasználói felülettel.

Utolsó kommentek

Rovatok

css sablonok - permutáció

2009.11.08. 18:00 zefext

Keresgéltem a neten mindenféle css alapú sablonokat. Hamár valaki megírta, és opensource, akkor be is lehetne építeni a rendszerbe. Átnéztem joomla, wordpress és egyéb sablonokat, sok jó volt köztük, de egy sem tudta azt, hogy csak a css változtatásával változik az oldal kinézete. A különböző elrendezésekhez, sokszor küönböző html forrás is kellett. 
Aztán rátaláltam a LayoutGala oldalára. Itt 40 különböző elrendezés van kidolgozva ugyanazon html forráshoz. Minden elrendezés az alábbi elemekből áll:

  • fejléc
  • lábléc
  • fő tartalom
  • mellék tartalom 1
  • mellék tartalom 2

Szerencsére ugyanez a tartalmi minta az extjs borderlayout példájában is létezik. Ezután jött az ötlet, hogy a css sablont részekre kell bontani. Három külön css fájl adja ki a végső kinézetet:

  • elrendezés
  • színezés
  • egyéb stílusjegyek

Az elrendezést a LayoutGala alapján dolgoztam ki. 40+1 elrendezési sablon áll rendelkezésre. A plusz egy az az extjs dinamikus elrendezése, az elrejthető és átméretezhető panelokkal. A színezésben csak a színdefiníciók és háttérképek meghatározásai vannak. Az egyéb stílusjegyek pedig a szövegformálás, bekezdések, keretezések, H1, H2, H3, H4 elemek, linkek, stb. stílusdefinicióit tartalmazzák, szín meghatározás nélkül. Így a végső eredmény a három meghatározás kombinálásával adható meg. Jelenleg 41*3*2=246 megjelenési forma létezik. Az előzetes tesztelés bíztató, így ezt az irányt viszem tovább a fejlesztésben.

Szólj hozzá!

Címkék: css sablon template elrendezés css layout layoutgala css template css sablon

A bejegyzés trackback címe:

https://zefext.blog.hu/api/trackback/id/tr661509534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása