HTML

Mi ez a blog?

A Zefext keretrendszer blogja. Mi a Zefext? PHP-ben írt Zend Framework alapú - keretrendszer, ExtJS alapú felhasználói felülettel.

Utolsó kommentek

Rovatok

Dokumentáció

2010.01.22. 15:48 zefext

Kb. egy év volt amíg rászoktam a fejlesztés közbeni folyamatos (inkább szakaszos) dokumentálásra. Természetesen midig fő vágyam volt, hogy a duplamunkát kerüljem, illetve, hogy a fejlesztés és dokumentálás egy helyen történjen. A PHP-hez a csodálatos phpdocumentor nagyon nagy segítség volt. Ezzel sokmindent meg lehet oldani. Ám van amit nem. Az adatbázis szerkezet illetve kapcsolatok terén más megoldások léteznek. A powerdesigner ihlette meg azonban azt a rendszert amit a zefext esetében használok. Mivel kifejezett mániám, hogy a dokumentáció és maga a rendszer egyként éljen, így olyan modult készítettem ami nemcsak az adatbázis dokumentációja, de egyben a rendszer működési alapja is. Az adattáblák közötti kapcsolatokat külön adattáblában tárolom, és ezek alapján készít a rendszer automatikus táblanézeteket, összefűzéseket. És ennek mellékterméke az a grafikus felhasználói felület, ahol ezeket menedszelni lehet, illetve képernyőképként elmetve, vagy akár online dokumentációként szolgálnak.

attribute_manager

 

online demo

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentáció zefext

A bejegyzés trackback címe:

https://zefext.blog.hu/api/trackback/id/tr151692963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása