HTML

Mi ez a blog?

A Zefext keretrendszer blogja. Mi a Zefext? PHP-ben írt Zend Framework alapú - keretrendszer, ExtJS alapú felhasználói felülettel.

Utolsó kommentek

Rovatok

Attribútumok

2009.11.30. 22:32 zefext

A rendszerben készül egy alkotórész, egy motor, amelyik attribútumok menedzselésével foglalkozik. Feladata az attribútumoknak (jellemzőknek) és a közöttük lévő összefüggéseknek a nyilvántartása. Illetve, hogy a rendszer bármely eleméhez kapcsolni lehessen őket. 
A modul alapvetően az attribútumok adatbázis elemekhez kötését oldja meg. Ezen kívül ha a jellemzők között összefüggések definiáltak, akkor azok létezését illetve nemlétét lehet szabályozni. Például a cipőméret-tartomány függ attól, hogy milyen nemű az illető. És egy termék típusától függ, hogy súlyra vagy darabra mérjük. Mindezek attribútumai az adott dolognak.
Hol lehet ezt használni?
Minden olyan táblában, ahol együtt vannak tárolva különböző dolgok. Például egy raktár termékei, egy gyár terméklistája, egy étlap elemei vagy egy webáruház kínálata. Teljesen különbőző jellemzőjü dolgokat kell egy rekordszerkezetben tárolni. Ezt hivatott megoldani a modul. 

Szólj hozzá!

Címkék: attribútumok

A bejegyzés trackback címe:

https://zefext.blog.hu/api/trackback/id/tr611565152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása